Ga naar de inhoud

KOUDE VOORGERECHTEN

MENU RESTAURANT

Spijskaart

Koude voorgerechten /  Starters

Wilde garnalen

worden dagelijks rondom Texel vers gevangen en geserveerd met een cocktailsaus geparfumeerd met een Schotse Single Malt Whisky
100 gram 22,50


Wilde paling bij de geboorte,  groeit daarna verder onder gecontroleerde omstandigheden en wordt op ambachtelijke wijze langzaam warm gerookt

Paling groeit op in zoet water maar plant zich voort in zout water, de Saragossa Zee, een gebied zo groot als Europa ten noorden van Cuba in de beruchte Bermuda driehoek.

Vervolgens drijven de palingen met honderden miljoenen mee op de golfstroom waarnaze in grote aantallen aankomen voor de kusten van Marokko, het gehele Middellandse Zee gebied de Baltische Zee en geheel Europa tot in het uiterste puntje van Noorwegen.

Daarna trekken de jonge palingen naar het zoete water tot op zeer grote afstanden van de kust, het leefgebied is enorm groot.

Paling kan heel oud worden de oudste in Nederland gevangen paling was 80 jaar, in warme mediterrane wateren is de paling met drie jaar volwassen, in Scandinavie tot wel vijf en twintig jaar en in Nederland tussen zeven en vijftien jaar.

De snelheid waarmee een paling groeit is helemaal afhankelijk van de lokale leefomstandigheden.

Bij vertrek naar de paaigronden is de paling nog niet geslachtsrijp dat gebeurt tijdens de 5500 tot 6000 kilometer lange reis naar de Saragossa Zee.

De stroomafwaartse richting oceaan vindt vaak plaats tussen het einde van de zomer en midden winter en dan vooral op maanloze avonden na een storm
of hevige regenval
100 gram 22,50

                                                                             
Faeröer Islands

De vis boerderij is gelegen in de Faröe eilanden groep geisoleerd gelegen in de noordelijk Atlantische oceaan tussen Noorwegen, Schotland en IJsland.

De archipel staat bekend om haar milde winters en koele zomers.

De bevolking van meer dan 54.000 mensen is verspreid over 17 bewoonde eilanden met hun kustlijn van 1289 kilometer die met elkaar zijn verbonden door een netwerk van wegen, tunnels en ferry’s.
.
Gekweekte Faröe Island zalm op ambachtelijke wijze langzaam warm gerookt  

De Golfstroom domineert hier de Oceaan, het natuurlijke leefgebied van de zalm. De water temperatuur is het jaar door stabiel acht tot 140 C de ideale temperatuur voor de zalm bovendien zorgen de heel heftige stromingen in de Fjords ervoor dat het water de Fjorden organisch schoon houden.

De natuur in de omgeving van de kwekerij wordt minder belast doordat kweekgebieden regelmatig braak worden gelegd.

Er wordt geen Antibiotika gebruikt.

De dierlijke komponent van de voeding wordt lokaal gevangen en de hoeveelheid voeding ten opzichte van de opbrengst is optimaal.
100 gram = 23,50

                                                                                                     


Terug naar de inhoud