Ga naar de inhoud

NAGERECHTEN

MENU RESTAURANT
to Finish

wentelteefjes

3 sneetjes brood geweekt in een mengsel van geklopte eieren en melk, gebakken in hete boter en geserveerd met kaneel en suiker.

in Duitsland armer ritter, in België verloren- of gewonnen brood, in Frankrijk pain perdu genoemd, terwijl dit gerecht in het Verenigd Koninkrijk poor knights of windsor wordt genoemd en in Zwitserland fotselschnitten.
14,50 per persoon

                                                                                                                                    
toen Catharina di Medici in 1533 in Frankrijk met Henri II trouwde, nam zij haar Italiaanse kok Buintalenti mee, die het Franse hof voor het eerst consumptie ijs liet proeven.


IJs met likeur en slagroom

14,50 per persoon
                                          

IJs in het potje, met warme vruchten en slagroom

14,50 per persoon


IJs met advokaat, warme chocoladesaus en slagroom

14,50 per persoon

Francois A. Boildieu ( 1755 - 1834 ) was een Frans operacomponist van o.a. La Dame Blanche Auguste Escoiffier ( 1847 - 1935 ) één van de meest beroemde Franse koks noemde dit gerecht naar deze opera.

Dame Blanche IJs met warme chocoladesaus en slagroom.  
14,50 per persoon








Terug naar de inhoud